19. listopadu 2014

Kabelka Longchamp Le Pliage


Historie Longchamp začíná roku 1945 v Paříži, obrovský rozmach této značky nastává roku 1993, kdy přichází s kabelkou Le Pliage a přibližně za 20 let existence této řady se těchto tašek prodalo kolem 19 milionů kousků.

Mně se do povědomí dostaly tyto kabelky celkem nedávno a řekla bych, že jich je všude kolem víc a víc. Jedni je milují a mají doma několik kousků a druzí nechápou, co na nich všichni vidí. Mě si tato kabelka získala hlavně díky možnosti kombinování. Bude totiž vypadat dobře, když si vezmete tenisky, ale skvělě se hodí i k podpatkům a sukni. To určitě není jediné plus této kabelky. Je vyrobena z neobvyklé, ale přesto elegantní kombinace kůže a nylonu, takže se jedná o kabelku, která je velmi lehká, variabilní a snadno se přizpůsobí.

Celá řada Lepgiage je rozdělena do dvou základních modelů. První varianta je určena do ruky a druhá s dlouhými uchy přes rameno. Model s krátkým uchem je k dostání ve čtyřech velikostech, model s dlouhými uchy ve dvou. Kabelky jsou k dostání ve velké škále barev a kromě základních barev jako je černá, červená, tmavě modrá a béžová jsou barvy doplňovány dle aktuálních trendů. V letošní zimě přibyly barvy růžových a fialových tónů.

Jelikož o této kabelce píšu, je Vám asi jasné, že patřím do té skupiny lidí, které si tyto kabelky získaly. 
V Praze jsem navštívila prodejnu Beltissimo, kde tyto kabelky můžete pořídit. Byla tam neuvěřitelně milá paní prodavačka, která mi kabelky představila, postupně ukázala, všechny jsem si mohla vzít do ruky a vybrané barvy vyzkoušet před zrcadlem.

Beltissimo Nový Smíchov

Byla jsem rozhodnutá pro větší variantu s dlouhým uchem, protože tento typ mi přijde pro moje účely nejlepší a věřím, že se do něho vejde opravdu hodně věcí. V čem jsem si nebyla jistá, tak ve výběru barev. Rozdodovala jsem se mezi třemi favority a nakonec vyhrála námořnická modrá. Nechtěla jsem černou klasiku, ale chtěla jsem tašku, na které nebude vidět každý flíček a dá se skvělě kombinovat, takže jsem se snad rozhodla správně.
Ještě bych vás chtěla upozornit, pokud si kabelku chcete pořídit, určitě bych volila kamennou prodejnu, protože napodobenin je všude spouta.

Složená kabelka

Zúžený výběr barev


Zajímal by mě váš názor na kabelky Longchamp, jestli se vám líbí, nebo patříte k těm, co nechápou jejich oblíbenost. Jakou barvičku byste vybrali z mého zúženého výběru? Nebo úplně jinou? Těším se na vaše komentáře! L. 






31 komentářů :

  1. Mně nějak neberou. Asi od té doby co v zahraničí vidím samé fake a teda dost i po Hradci na starých babčách co v nich tahají nákup. A asi mě nebere ani kvůli tomu, že na tyhle velké kabely moc nejsem. :-) ale vybrala jsi hezký model a k tobě půjde. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně zase tak velká nepřijde, bohužel jsem vždy celý den pryč a tahám spoustu věcí, takže musím mít velkou kabelku, ale líbí se mi takže nemám problém, jen by nemusela vážit dvacet kilo :D.

      Vymazat
  2. Já bych brala tmavě modrou:) Tedy na Tvém místě:) Já osobně bych si nevybrala, přijde mi taková zvláštní a spíš k těm teniskám, s sukni by se mi nelíbila. A hlavně - sice neznám cenu, ale předpokládám, že je vyšší, a přijde mi, že na to vypadá prostě moc obyčejně, jak nějaká plátěnka na nákup:) Ale na druhou stranu umím pochopit, že jí někdo miluje:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš já už ani neumím číst, myslela jsem, že ještě vybíráš mezi těmi třemi, jsem pako :D :D No ale vybrala sis modrou, to je super!! :)

      Vymazat
    2. Aspoň je vidět, že bys volila stejně:).

      Vymazat
  3. Ty Jo 😇 Ty jsem do teď vůbec neznala:) jsou úžasný ! :) vybrala bych si bud námořnickou modrou nebo fialovou. A zaujala me ta růžová z posledního obrázku:) kolik taková kabelka stojí ? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kabelku mám už třetí rok a i když si kupuji nové, k téhle se stále vracím. Vejde se do ní nemožné, dá se lehce vyčistit a vypadá dobře ke všemu. :) Modrá byla výborná volba, rozhodně jsi udělala dobře. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ráda slyším! Děkuju, tvůj komentář mě ohromně potěšil:).

      Vymazat
  5. já na ni koukám už minimálně dva nebo tři roky, ale jako hodně podobných věcí, koukám na ni tak dlouho kvůli ceně :D a pak taky, že se dají pořídit napodobeniny za stovku v Tescu a není skoro vidět rozdíl, to malé logo na kůži je pidimidi, takže by ta celá snaha, že mám cool kabelku, vyzněla naprázdno :D ne teď vážně, až budu mít dost financí, určitě si i tohle pořídím, protože s mi to líbí, ale teď je můj limit Mango za 999 :D a barvu bych si asi vybrala takovou světlounce béžovou (mám pocit, že to není ta ve zúženém výběru ..), a nebo tu vínovou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta béžové je na fotce těch tří kabelek, z kterých jsem vybírala. Líbí se mi strašně moc, ale bála jsem se fleků. Napodobenin je všude spousta, ale vzhledově bych řekla, že jsou někde jinde a kvalitově taky:).

      Vymazat
  6. Sú krásne! Z tvojho výberu by som nevedela siahnuť iba po jednej, asi by som nakoniec zobrala všetky tri :)) Ideálny spoločník nielen na nákupy ;) ♥ ♥ ♥

    LIPSTICKS JUNGLE

    OdpovědětVymazat
  7. Já na ně nějak vůbec nejsem. Na někom se mi jako líběj:) třeba na Terce z Tereza's place nebo na Mie:)) a k tobě mi podle mě taky bude sedět:D:) Ale já si ji u sebe prostě nedokážu představit:) Ale námořnickou jsi vybrala skvěle!! Tmavě modrá je skvělá barva:) Sama mám skoro všechno tmavě modré:D O:)

    OdpovědětVymazat
  8. Longchamp je skvela znacka a vybrala si si naozaj dobre a prakticky :) V Londyne je to snad najpopularnejsia kazdodenna kabelka. Ja osobne mam kozenu ciernu klasiku a oranzovu letnu ktora je akurat velka do lietadla. Som s oboma nadmieru spokojna a su rozhodne dobra investicia!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Doufám, že ji taky tak využiju a hlavně, že bude pořád tak pěkná.

      Vymazat
  9. mna nezaujali, ale mojej mamke by sa urcite pacili :))

    OdpovědětVymazat
  10. Me se to moc libi, ja osobne bych si vybrala asi vinovou :) ale bezova a namornickou bych brala taky :) longchamp si jednou koupim :)

    OdpovědětVymazat
  11. já mám takovou tmavě modrou už několik let, ale není to tahle skládací, je celá (relativně) pevná a jednobarevná, s uchem do ruky. poslední dobou jsem ji moc nenosila, vystrnadil ji MK a trochu mi vadí, že nemá kapsičky, teda jen tu jednu mini, kam dám leda lesk a zrcátko, ale zase ji asi vytáhnu :)

    OdpovědětVymazat
  12. Mně se moc nelíbí, hlavně od doby, co jsem byla nějaký čas ve Francii a tam ji opravdu měla každá holka v mém věku. Přijde mi to jako fajn tǎska na nákupy nebo na oblěcení apod., ale místo kabelky bych ji asi nebrala. Není to zrovna můj styl :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě to není kabelka na všechno, ale to asi není žádná. Já moc nemůžu soudit, zítra bude mít premiéru, tak až potom :).

      Vymazat
  13. kabelky se mi líbí a přemýšlím o nějaké malé, každopádně výběr barev je moc velký a po každé se mi líbí jiná :( světle růžová, béžová, černá .... fakt se nedokáži rozhodnout :D

    www.levne-a-stylove.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světle růrová byla letní limitka, ta teď už bohužel není. Ale černá a béžová barva je ve stálé nabídce:). Béžová se mi líbí moc a kdybych se nebála, že na ní bude vše vidět, tak bych si ji pořídila. Ptala jsem se i paní prodavačky a říkala, že raději tmavší, pokud mi jde o údržbu.

      Vymazat
  14. Jsem nějak nepochopila, kam zmizel můj komentář :(

    Z těchto bych volila fialovou nebo modrou, ale pokud bych si ji sama měla koupit, tak žádnou, protože se mi nelíbí, jak nedrží tvar, když to ní dáš věci... :( Tohle moc nemám ráda. Sice mám ráda pytlovité kabelky, ale tohle je na mě moc.. :(

    Já miluju tu tvoji DKNY ;)

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty si ho asi neodeslala! Já zveřejnila vše:). Je to úplně něco jiného, než jiné kabelky hlavně tím tvarem. Ale o tom to taky je:). A DKNY je nejlepší kabelka úúúplně ze všech :D.

      Vymazat
  15. musím si na ni našetřit! poslední dobou se mi velmi líbí :)

    OdpovědětVymazat
  16. Mně se moc líbí ta růžová:). Zatím mám všechny kabelky pevné, tak se trochu bojím, jak mi bude vyhovovat taková plátěná.

    OdpovědětVymazat
  17. Můžu se zeptat jak ty prostřední velikost vychází cenově? :)

    OdpovědětVymazat